YLEISTÄ

VENÄJÄNSPANIELIN KANSSA HARRASTAMAAN

Lyhyesti rodusta:

Venäjänspanieli on iloinen, energinen ja eloisa. Omistajalleen venäjänspanieli on vertaansa vailla kiintymyksellään ja kyvyillään.  Venäjänspanieli tarvitsee vakaan, rauhallisen, itsevarman ja johdonmukaisen kouluttajan/omistajan. Tämä saadakseen venäjänspanielin parhaat ominaisuudet esiin koulutuksessa. Koulutus on hyvä aloittaa jo pentuna. Venäjänspanielin ruokahalua tekee sen helposti koulutettavaksi ja se vastaa myös hyvin kehuihin ja palkitsemiseen.

Venäjänspanielisi voit kouluttaa agilityyn, rallytokoon sekä moneen muuhunkin harrastukseen intoa ja vauhtia riittää. Venäjänspanieli oppii myös mielellään temppuja ja oppii kyllä sen mihin sen koulutat, kunhan muistaa palkitsemisen. Erilaiset pelit ja haasteet liittyen oivaltamiseen ja hajuaistiin sopii myös rodulle, henkinen stimulaatio. 

Venäjänspanieli on tullut tunnetuksi metsästyskoirana ja siihen rotua pääasiassa käytetään.  Venäjänspanieleita käytetään ylös ajavana ja noutavana lintukoirana sekä myös muun riistan metsästyksessä kuten erilaiset sorkkaeläimet (esim. villisika, kauris jne.). Vesieläimet kuten esimerkiksi majava sekä haavoittuneen karhun jäljestämiseen. Venäjänspanielilla on erittäin vahva metsästysvietti, mutta kouluttamalla ja ohjaamalla sen energian saa ohjattua myös muuhun harrastukseen.