PENNUN HANKINTA

PENNUN HANKINTA

Mikäli olet ensimmäistä kertaa ostamassa koiranpentua ja haluat varmistua useammastakin asiasta liittyen venäjänspanielipennun hankintaan niin ole yhteydessä meihin, Suomen Venäjänspanielikerho ry:hyn.

On aina tärkeätä olla yhteydessä rodun rotuyhdistykseen. Rotuyhdistys antaa luotettavaa tietoa rodusta, kasvattajasta sekä myös mahdollisesti tietoa siitä pentueesta josta olet pentua hankkimassa.

Tietoa pennun vanhemmista saat Suomen Kennelliiton ylläpitämästä jalostustietojärjestelmästä (kopioi linkki-osoite): https://jalostus.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx?R=923

Huomioitavaa
Pentuja ei tehdä alle kaksi vuotiaalle nartulle eikä yli 8-vuotiaalle. Pentuja saa tehdä vain kerran yhdestä perättäisestä juoksusta. Välttääkseen tukemasta pentutehtailua on hyvä hyödyntää jalostustietojärjestelmää. Sieltä selviä minkä ikäisenä emon ensimmäiset pennut tehty ja montako pentuetta tehty ja kuinka usein. Esimerkiksi jatkuvasti samaa yhdistelmää käyttäen ei tueta rodun kannan monipuolisuutta. Edellä mainittu toiminta ei kuulu yhdistyksen periaatteisiin.

Tässä alla linkki Suomen Kennelliiton sivuille jossa paljon hyödyllistä infoa liittyen koiran rekisteröintiin (kopioi linkkiosoite): 
https://www.kennelliitto.fi/koiran-omistaminen/koiran-rekisterointi

Pennut jotka ovat syntyneet Suomessa rekisteröidyistä vanhemmista ja jalostuksessa on noudatettu rodulle määrättyä PEVISA-ohjelmaa, ovat rekisteröity Suomen Kennelliittoon kasvattajan toimesta.