IN MEMORIAM

In Memoriam

Olga In Memoriam

20.5.2004 – 13.4.2016

Olga (Grafinya Gabriella Greys) syntyi Pietarissa 20.5.2004 ja nukkui pois meidän sylissä 13.4.2016. Olga tuli meille 4 vuotiaana, poikiemme isoäidiltä kokeeksi että mitä koiran pito tarkoittaa perheessä. Olgan piti tulla vain viikonlopuksi, mutta se viikonloppu venyikin tosi pitkäksi sillä  Olga jäikin sitten meille loppuelämäkseen. Olga nukkui pois vuonna 2016. Olga on se syy, miksi perustimme yhdistyksen, teimme Facebook sivut ja nämä verkkosivut. Olga oli fantastinen perheenjäsen täynnä rakkautta, energiaa ja aina valmiina uusiin seikkaluihin. Olga oli myös silloisen uusimman perheenjäsenemme Dinan paras ystävä ja leikkikaveri. Olga menestyi myös näyttelyissä: Eestin Juniori Muotovalio,  Eestin Muotovalio Latvian Muotovalio, Liettuan Muotovalio, Liettuan Rotunsa Paras. Tulemme aina muistamaan Olgaa kunnioituksella ja suurella rakkaudella, meidän ensimmäinen venäjänspanielimme. 

Lenni In Memoriam

5.12.2009 – 31.12.2022

Lenni syntyi Suomessa ja eli Limingassa. Lenni oli kova metsästämään, mutta silti kotona on hellyttävä sylikoira, lelut ja leikkiminen olivat tärkeitä asioita Lennille.

Lenni rakasti etsiä makupaloja ja leluja. Lenni eli jokaisen hetken niin kuin se olisi viimeinen – ilolla, rakkaudella ja ennen kaikkea täysillä! Lenni rakasti saunoa. Hän haukkui ja vinkuu saunan oven takana, jos ei heti päässyt mukana saunomishommiin.

Polly In Memoriam

12.3.2011 – 15.6.2022

Rakas Pollymme, tai Polina, joka oli hänen oikea nimensä, tuli meille kesäkuun alussa 2011. Polly oli syntynyt 12.3.2011 Viron Narvassa.

Löysimme hänet netti-ilmoituksen kautta, ja kun hän saapui Katajanokan terminaaliin, näimme heti, että tästä tulisi ihana uusi perheenjäsenemme. Hän hurmasi meidät heti kauniilla ruskeilla silmillään.

Hänen elämässään oli aina vilinää ja vilskettä, sekä lapsemme, että kuusi lastenlasta rakastivat kaikki Pollya, ja leikkivät hänen kanssaan aina kun olivat käymässä.

Kesämme Puumalan mökillämme olivat Pollyn ihaninta aikaa. Hän ehti nauttia mökillä vielä tänä vuonna kesäkuun alussa, ja kävi jopa hieman uimassa. Vauhti oli tosin hidastunut koska keuhkoissakin oli jo kasvainta, ei enää tehnyt ”hepulilenkejä” talon ympäri ja ryömintätilaan.Terassilta on hyvät näkymät Saimaalle, ja joutsenet ja kuikat kyllä kuulivat kuka oli vahtivuorossa. Polly kahlasi veteen ja karkoitti heidät haukkuen.
Polly oli aina vapaana mökillä, eikä koskaan karannut. Kerran he, ”veljensä” Bossen ( JRT) kanssa, tosin uivat melko kauas Saimaalla lintujen perään, eikä heitä meinannut saada vedestä pois ollenkaan. Piti mennä itse uimaan, jolloin Polly tuli ”pelastaamaan” minut. Hän hermostui aina, ellei itse ollut samaan aikaan uimassa minun kanssani. Lapsenlapset hermostuivat välillä, kun hän vahti heitä liian lähellä ja ”pelasti” heidän uimalelujaan rantaveteen.

Polly oli kolmas spanielimme. Edeltäjät tosin olivat cockerspanieleita. Kun alkuvuonna 2011 etsin meille seuraavaa koiraamme, edellisen koiramme, seropi Lucyn kuoltua, katsoin kaikkia spanieleita ja tuo ihana kuva netissä Pollysta keltaisen pallon kanssa sulatti heti sydämeni. En tuolloin ollut koskaan kuullutkaan rodusta venäjänspanieli. Ja Polly taisi olla yhdistyksen ensimmäisiä jäseniä.

Polly oli pentueen isokokoisin, ja hän oli kuulemma sen takia jäänyt viimeiseksi, sanoi kasvattaja. Polly oli jo kolmekuinen kun hän tuli meille. Hän oppi melkein heti sisäsiistiksi, eikä juurikaan tehnyt tihutöitä, joitain listoja ja kenkiä lukuunottamatta. Hän oli myös vanhoilla päivillään iso= painoi enimmillään 24 kg ! Nyt viime aikoina tosin vain 22 kg.

Tultuaan Suomeen silloin 2011 eläinlääkäri totesi Pollyn terveeksi ja sitä hän olikin suurimman osan elämästään. Kohtu poistettiin v. 2016 ja sen takia hän varmaan lihoi sitten. Terveyden alamäki alkoi vasta viime syksyllä, kun eläinlääkäri löysi rasvapatteja vähän joka puolelta kehoa, joista yksi sitten osoittautui syöpäkasvaimeksi.

Polly sai elää hienon ja tapahtumarikkaan elämän, johon sisältyi paljon rapsutuksia ja halauksia. Hänestä oli paljon seuraa, ja hän oli melko tomerakin ja komenteleva muita koiria kohtaan ja me, palvelusväki, saimme myös tottua hänen komenteluihinsa.

Tänä juhannuksena 2022 kaipasimme kaikki ihanaa perheenjäsentämme ja hän pääsee uurnassaan jälleen rakastamaansa Puumalaan.

Ikävä on aivan tolkuton, mutta hänellä on nyt hyvä olla.

Polly vi älskar dig för evigt.

Mamma, Pappa, Bosse & alla andra familjemedlemmar

Borgå i juli 2022

Aida In Memoriam

8.11.2007 – 19.1.2021

Ada-neiti on syntynyt Pietarissa 8.11.2007. Rakas hymytyttömme nukahti tänään 19.1.2021 rauhallisesti ikiuneen rakkaidensa silitellessä. Ajateltiin kotiin päin niin taivas oli vaalenapunainen, selkeästi Ada lähetti terveisiä koirien valtakunnasta.

Werkku In Memoriam

3.12.2009 – 1.12.2020

Werkku on syntynyt Liettuassa 3.12.2009. Werkku tuli Rääkkylään 2010.  Werkku nukkui pois 1.12.2020 läheisten ympäröimänä. Werkku jätti hienon perinnön eli 2 upeata pentuetta Noki tyttökaverina kanssa. Yksi pennuista Pätkis jäi asumaan kotitilalle Rääkkylään.