UUTISET

UUTISET

16-17 päivä Joulukuu 2023

Yhdistys sai ensimmäistä kertaa mahdollisuuden olla esillä Helsingin Messukeskuksessa vuosittain järjestettävillä Koiramessuilla ja näin saada rodullemme näkyvyyttä.
Kiitos tästä kuuluu Suomen Spanieliliitolle, jolta saimme molempina päivinä oman aikamme olla standillä, mikä fiksusti oli jaettu useammalle liiton jäsenyhdistyksen käyttöön.

16 päivä  Joulukuu

Meidän oman yhdistyksen puolelta oli Venäjänspanieleista antamassa infoa lauantai aamusta venäjänspanieli Armi isäntänsä Pasin kanssa, joka antoi paljon hyvää infoa rodusta kiinnostuneille metsästykseen liittyvästä asioista ja muustakin. Armi huolehti että oli rapsutettavana ja esittelemässä rotua ulkomuodon ja luonteen puolesta.

16 päivä  Joulukuu

 Iltapäivällä jatkoi sitten venäjänspanieli Slava huomion herättämistä ohikulkijoissa ja hänen isäntänsä Lauri informoi kiinnostuneita rodun monipuolisuudesta ja terveydestä. Slava esitteli sitä mitä Slava osaa parhaiten miellyttävää luonnetta ja upeata ulkonäköä. Taustalla hääri Milka ja ajoittain apuna Mikael.

17 päivä Joulukuu 2023

Sunnuntaina kerho oli esillä iltapäivällä, mutta ennen sitä oli kaksi venäjänspanielia esillä näyttelykehässä. Kyse oli Voittaja 2023 näyttelystä, mikä järjestetään siis Koiramessujen yhteydessä.
Kehässä esiintyi ensin Lintubongarin Bohemian Rhapsody ”Teddy”. Esittelyyn saatiin avuksi kokenut handleri Anja, hienosti tuli EH!! Onneksi olkoon 🌹Teddylle ja Kallelle🌹 . Nuori upea uros josta vielä kuullaan kun hiukan ikää tullut lisää.

17 päivä Joulukuu 2023

Sitten kehään tuli Lintubongarin Afrodite ”Muru” jota omistaja Suvi esitteli itse ja upeasti menikin. Upea kaunotar Muru sai lisätä yhden tittelin lisää eli Voittaja -23 saavutuksiinsa. Yhdistys onnittelee päivän esiintyjiä.
Nyt Murula onkin sitten komea CV joka näkyy KoiraNet- jalostustietojärjestelmästä: FI MVA V-21 JV-21 Hew-22 PMV-22 ja V-23. Onneksi olkoon 🌹Murulle ja Suville🌹 hienosta saavutuksesta.

17 päivä Joulukuu 2023

Sitten oli sunnuntain iltapäivävuoron aika standillä. Siellä olivat vetonauloina nyt Lycka ja Muru jotka ottivat iloisesti vastaan rapsutuksia ja kehuja ihmisiltä siitä miten kauniita ja kilttejä ovat. Lyckan omistaja Johanna kertoi rodusta kiinnostuneille mm siitä miten hyvin rotu myös sopii Agilityyn. 
Murun omistaja Suvi keskusteli myös pitkät tovit rodusta kiinnostuneille ja antoi paljon infoa rodun monipuolisuudesta. Milka täydensi porukan ja osasi tietysti kertoa yhdistyksestä sekä kasvattajana olemisesta, suht tuntemattoman rodun asialla.
Kiitämme kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja heidän perheitään siitä, että olivat mahdollistamassa rodun näkyvyyttä.🌹🌹🌹🌹

3 päivä Joulukuu 2023

Yhdistyksellä on ilo tällä kertaa saada onnitella🌹🌹 Lintubongarin Adonista ”Slava” sekä omistajaa Siniä🌹🌹 saavutetusta Suomen Muotovalio tittelistä. Titteli tuli 3.12.2023 Tampereen Ryhmänäyttelyssä. Slava on ulkomuodon puolesta todellinen valio yksilö ja luonteeltaan lapsi ja ihmisrakas.

Onnittelemme myös 🌹Kennel Lintubongarin kasvattajia saman pentueen kolmannesta Suomen Muotovalio tittelin saaneesta kasvatista🏆.

Slavallakin titteleitä ennestään ja nyt sitten se kruunu. Slava löytyy KoiraNet-jalostustietojärjestälmästä: FI MVA PMV-22 V-22 Lintubongarin Adonis

18 päivä Marraskuu 2023

Kasvattaja Katri Koski ja hänen venäjänspanieli Stella sai ensimmäisen pentueensa 18.11.202, tuloksena 1 narttu ja 4 urosta. Pennut ja Stella voivat hyvin. Kaikki pennut löytäneet hyvät kodit.
 
Emo Olivia Guchess, ”STELLA”, (ER41026/21) ja isä Guru, ”MARU”,  (ER53498/22).

9 päivä Marraskuu 2023

Kennel Tuntemattoman venäjänspanielipennut syntyivät 9.11.2023. 4 tyttö- ja 3 poikapentua. Emo Noppa ja pennut voivat hyvin. 

 

Emo Hunter dy Golden Euro, ”NOPPA”, (ER27126/22) ja isä Charlie, ”NEMO” (ER22231/20)

15 ja 16 päivä Heinäkuuta 2023

Nyt viikonloppuna esiintyi kahdella paikkakunnalla venäjänspanieleita näyttelyissä erinomaisin saavutuksin.

 

15 päivä Heinäkuuta 2023

Lauantaina 15.7.23 Ruokolahden ryhmänäyttelyssä oli esillä venäjänspanieli Tiny, kutsumanimeltään MARLA.
Tämä oli Marlan ensiesiintyminen näyttelyssä ja upea lopputulos. Marla palikittiin seuraavasti: SA, ROP JA SERT.
 
Erittäin upea lopputulos.  ONNITTELUT KAUNIILLE MARLALLE JA OMISTAJALLE🌹🌹

16 päivä Heinäkuu 2023

Tänään olikin sitten kehässä 3 koiraa. Lintubongarin Afroditen ”Muru”, Lintubongarin Blowing In the Wind ”Windy” sekä Lintubongarin Born To Be Wild ”Snubbe”.

Kuvassa vasemmalta oikealle Windy, Snubbe ja Muru

Kaikki koirien omistajat olivat paikalla ja myös kasvattajat Oli hieno aurinkoinen päivä ja koirien tuloksetkin olivat erittäin aurinkoiset!

Juniorit Windy ja Snubbe, heillä oli omat esittäjät kehää varten, eli eri kun omistajat.

Koirien esittäjät kuvassa.

Kehässä esiintyi Lintubongarin Blowin In The Wind eli Windy, joka on nuori narttu (juniori) jolla vielä kasvuvaraa ja hänestä kyllä kuullaan vielä, se verran on tytöllä kuitenkin ulkonäköä. Windyllä on myös valloittava luonne ja hyvin kaunis pää.

 

Windyllä kohdalla on tilanne sama kuin niin monella muulla että ulkomuototuomarit eivät vielä osaa suhteuttaa koiran kasvukehitystä ja siksi monet juniorit joutuvat tulemaan uudestaan kun kasvaneet aikuisiksi.

Tänään tuloksen kuitenkin saavutuksena EH eli Erittäin Hyvä.

 

Onnittelemme omistaja, esittäjää ja Windyä🌹 hienosti menneestä päivästä.

Lintubongarin Born To Be Wild eli Snubbe oli tänään ainoa uros kehässä. Edustikin sitten loistavasti kehässä. Tämä oli Snubben ensi esiintyminen näyttelykehässä. 

Kasvattaja esitti Snubbea, joka esiintyikin todella hienosti. 

Tuloksen oli SA VSP JUN ROP SERT eli juniorina hoiti hienosti ensi esiintymisensä. 

 

Snubbe on muuten varsinainen hurmuri ja kyllä hän myös osaa naurattaa omilla juniorimaisilla liikkeillä ja teoilla. On myös ulkonäköä jolla varmaan jatkossakin saadaan tulosta kehässä.

 

Onnittelemme omistajaa, esittäjää sekä Snubbea🌹 upeasta päivästä.

 

16 päivä Heinäkuu 2023

 

Yhdistyksellä on Ilo ja Kunnia saada onnitella🌹🌹Lintubongarin Afroditea sekä omistajaa Suvia🌹🌹 saavutetusta Suomen Muotovalio titteli🏆, joka voitettiin Kaikkien Rotujen näyttelyssä Hyvinkäällä 15.7.2023.

 

Onnittelut myös Kennel Lintubongarin kasvattajille jo toisen kasvatin Suomen Muotovalio  arvosta🌹🌹.

Lintubongarin Afrodite ”Muru”. Muru on yksi upeimpia venäjänspanieli narttuja Suomessa. Suomen Muotovalio arvo tuli nyt muiden tittelien jatkeeksi, tosin upeimpana saavutuksena, superhienoa!! Muru on todellinen kaunotar toivomme ja luonteeltaan mitä lempein tyttö. Muru löytyy KoiraNet-jalostustietojärjestälmästä: FI MVA V-21 JV-21 He-22 PMV-22 V-23 Lintubongarin Afrodite.

Heinäkuu 2023

Yhdistyksellä on Ilo ja Kunnia saada onnitella Suomen ensimmäistä venäjänspanielinarttua 🌹🌹Lintubongarin Artemis ”Lycka” ja omistajaa Johannaa🌹🌹 1.7.2023 Turku Top Dog Show:ssa saavutetusta Suomen Muotovalio tittelistä🏆.

Lycka on ensimmäinen Suomessa kasvatettu venäjänspanieli joka on saavuttanut Suomen Muotovalio-tittelin.

Onnittelut myös Kennel Lintubongarin kasvattajille🌹🌹
 
Lycka on erinomainen rotunsa edustaja. Lyckassa on juuri sitä mitä venäjänspanieli voi parhaimmillaan tarjota omistajalleen, eli useiden harrastusten taitaja: Agility, Rally-Toko, Mejä ja tietysti näyttelyt. Lycka on luonteeltaan rempseän iloinen tyttö joka aina on valmis kisailuun, siksi Agility sopiikin tytölle niin hyvin. Lycka löytyy KoiraNet-jalostustietojärjestälmästä: FI MVA HeJW-21 Lintubongarin Artemis.

Toukokuu 2023

Suomen Venäjänspanielikerholle valmistui kokonaan uudet  verkkosivut  jotka julkaistiin  10.05.2023. Kotisivut ovat Mikael Munsterhjelmin tekemät..

Maaliskuu 2023

Lintubongarin kenneliin, kasvattaja Milka Munsterhjelmin nartulle Magic Miriam Gucci Starille (Blondie) syntyi  kolmas pentue eli C-pentue 09.04.2023 Pentuja syntyi 8 joista neljä tyttöä ja neljä poikaa. Nämä ovat Blondien viimeiset pennut.

Maaliskuu 2023

Hallituksen ulkopuoliseksi jäseneksi valittiin Jyrki Rasinpää  Metsästys-, Taipumuskoe- ja MEJÄ-vastaavaksi. Näin saatiin osaava ja hyvin kokenut henkilö vastaamaan jäsenistön kysymyksiin liittyen näihin aiheisiin.

Tammikuu 2023

Yhdistys valitsi uuden hallituksen ja myös kasvatti hallituksen jäsenmäärän viiteen (5) henkilöön. Uusi hallitus: Milka Munsterhjelm (puheenjohtaja), Johanna Järviniemi-Raekallio (varapuheenjohtaja), Suvi Liikkanen (rahastonhoitaja), Laura Kekäläinen (sihteeri), Mikael Munsterhjelm (tiedottaja).

Joulukuu 2022

Helsingissä järjestettiin vuoden suurin koiranäyttelytapahtuma. Näyttelyitä perjantaista sunnuntaihin eli 2-4.12.2022.

Viikonlopun näyttelyt olivat venäjänspanieleille hieno, suorastaan upea viikonloppu ihan perjantaista lähtien.

Joulukuu 2022

Nord-näyttely 2.12.2022, Helsinki (Helsinki Winner 2022) Lintubongarin Afrodite “Muru” voitti tittelin Helsinki Winner 2022 (HeW-22).

Onnittelut Murulle ja Suville menestyksestä🌹🌹

Joulukuu 2022

Nord-näyttely 3.12.2022, Helsinki (Pohjoismaiden Voittaja 2022). Lintubongarin Afrodite “Muru” ja Lintubongarin Adonis “Slava” voittivat tittelit Pohjoismaiden Voittaja 2022 (PMV-22).

 

Onnittelut 🌹Murulle ja Suville 🌹 ja onnittelut  🌹Slavalle Sinille & Laurille🌹 hienosti menneestä päivästä🏆

 

Marraskuu 2022

Dansk Kennel Klub (DKK) on vastannut myöntävästi hakemukseemme hyväksyä rotu Tanskassa. Marraskuussa saimme tämän iloisen uutisen ja vuoden 2023 alkaen venäjänspanielit voivat osallistua näyttelyihin ja muuhun DKK alaisiin tapahtumiin.
Venäjänspanielit ovat myös hyväksytty Latvian ja Eestin kennelliittojen toimesta.

Huhtikuu 2022

Yhdistyksellä on ilo onnitella 🌹Vilivalla Nikke “Nikkeä”  omistaja Jyrkiä🌹 Suomen Muotovalion tittelistä🏆 . Sinetti tuli 30.4.2022, Kurikka RN.  Nikkeä on ensimmäinen venäjänspanieli joka kruunattiin Suomen Muotovalioksi.  Nikke löytyy KoiraNet jalostustietojärjestelmästä: FI MVA FI JVA VILIVALLA NIKKE

Maaliskuu 2022

Lintubongarin kenneliin, kasvattaja Milka Munsterhjelmin nartulle Magic Miriam Gucci Starille (Blondie) syntyi  toinen pentue eli B-pentue 25.03.2022 Pentuja syntyi kuusi joista neljä tyttöä ja kaksi poikaa. 

Onnittelut kasvattajalle🌹

18-19 päivä Joulukuu 2021

Suomen suurin näyttelyviikonloppu järjestettiin Helsingissä 18-19.12.2021 . Helsinki Winner ja Voittaja 2021, Koiramessujen yhteydessä..

18 päivä Joulukuu 2021

Lintubongarin Artemis ”Lycka ” voitti tittelin HeJM-21 (Helsinki Junior Winner).

Onnittelut Lyckalle ja Johannalle hyvin menneestä päivästä🏆

19 päivä Joulukuu 2021

Tänään oli vuorossa Voittaja 21 näyttely. Lintubongarin Afrodite ” Muru” voitti tittelit JV-21 (Juniori-Voittaja 2021) sekä V-21 (Voittaja 21).

Onnittelut Murulle ja Suville hienosti menneestä viikoinlopusta.🏆

Elokuu 2021

Hyviä uutisia koskien venäjänspanieleiden jalostusta. Suomen Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on kokouksessaan 10.08.2021 hyväksynyt Pysyvän Poikkeuslupa-hakemuksemme. Venäjänspanielille on siis myönnetty pysyvä poikkeuslupa PEVISA-ohjelmaan joka on voimassa vuoden 2024 loppuun.

Myönnetty Poikkeuslupa PEVISAAN, tarkoittaa sitä että nyt voi nartun omistaja käyttää toisen maan venäjänspanieli urosta astutukseen ilman uroksen lonkkakuvauksia ja silmätarkastusta, nartulla toki pitää olla PEVISA-ohjelmaan mukaiset asiat voimassa.  Yhdistyksenä toivomme että uroksille tehtäisiin lonkkakuvaukset ja silmätarkastukset, sehän on  vahvistus, että siltä osin kaikki kunnossa uroksessa.

Tämä päätös oli todella toivottu nyt meillä on mahdollisuus saada huomattavasti leveämpi kanta venäjänspanieleita Suomeen kun voi käyttää myös uroksia ulkomailta, toivotaan että Venäjältä saadaan uusia uroksia unohtamatta Suomessa olevia erinomaisia yksilöitä.

Suomen Venäjänspanielikerho ry hallitus

Helmikuu 2021

Lintubongarin kenneliin, kasvattaja Milka Munsterhjelmin nartulle Magic Miriam Gucci Starille (Blondie) syntyi ensimmäinen pentue eli A-pentue 13.02.2021. Pentuja syntyi viisi joista neljä tyttöä ja yksi poika.

Tämä on ensimmäinen kennelnimen alla Suomessa syntynyt venäjänspanieli pentue.

Onnittelut kasvattajille🌹

Joulukuu 2019

Suomen Kennelliitto on 12.12.2019 annetulla päätöksellä hyväksynyt Suomen Venäjänspanielikerho ry:n viralliseksi jäsenyhdistykseksi.
Rotua harrastavat yhdistykset edistävät edustamiensa rotujen jalostusta ja rotujen harrastamista. Rotua harrastavat yhdistykset ovat oman rotunsa rotujärjestön ja kotipaikkakuntansa kennelpiirin jäseniä.

Huhtikuu 2019

Venäjänspanielit on hyväksytty 04.04.2019 Suomen Kennelliitto – Finska Kenneklubben ry toimesta viralliseksi roduksi Suomessa. Rotu sijoitetaan ryhmä 8 noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat, alaryhmään 2 ylösajavat koirat.
Suomen Kennellitto julkaissut 16.04.2019 uutisen: Venäjänspanielista uusi rotu Suomessa (kopioi linkki):  https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/uutiset/venajanspanielista-uusi-koirarotu-suomessa

Maaliskuu 2019

Rotuyhdistys Suomen Venäjänspanielikerho – Russian Spaniel Club Finland ry on 24.03.2019 hyväksytty Suomen Spanieliliitto – Finlands Spanielförbund ry viralliseksi jäsenyhdistykseksi.