JÄSENKOIRAT 41 - 50

URPO

Nimi: Zorro, ”URPO”, (ER38612/21)
Urpo poika on syntynyt 23.04.2021 Nummelassa ja asustaa tällä hetkellä perheineen Raumalla. Perheeseen on myös tullut ”pikku-veli” venäjänspanieli Uuno.

Urpo on rohkea ja innokas poika, kaikessa mukana. Viihtyy vapaana metsässä yhtä hyvin kuin kävely lenkeillä kyläraitilla.

Ukkosmyräkät taikka rakettien pauke, ei rohkeaa Urpoamme ole hätkähdyttänyt, sen enempää kuin vieraat paikatkaan kunhan ns. “omaa väkeä” on lähellä, mutta vieraat ihmiset tai harvemmin tavattavat tuttavamme kaikottavat Urposta sekä rohkeuden että innokkuuden.

Ehkä pitkän harkinnan jälkeen saattaa jopa hieman heiluttaa häntäänsä, mieluiten Urpo on reagoimatta uusiin/vieraampiin ihmisiin. Linnut kiinnostavat Urpoa kovasti.

Aivan ihana energia pakkaus joka olemassa olollaan tuo valoa elämäämme ( ehkä välillä myös harmaita hiuksia).

UUNO

Koiran nimi: Uuno ”UUNO”, ER10123/23
Uuno on syntynyt 22.10.2022 Nummelassa, asustelee Raumalla ”isoveljen” Urpon ja muun perheen kanssa.

Uuno on joka paikkaan kerkeävä nuori koira, todella ihmisrakas, kaikki vieraat on kivoja.

Uuno viihtyy metsässä isoveljen jälkiä seuraten( ihan ei vielä perässä pysy).

Kävelylenkit on myös mukavia, eikä paljoa pelota kun veli tallustaa vieressä.Parasta Uunolle on tietenkin Urpon kanssa leikkiminen, niin sisällä kuin ulkonakin.

Mahtava lisä tämä Uuno meidän perheeseen.

IITA

Nimi: Aura, ”IITA”, (ER12968/22)
Iita tyttö on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asu nyt perheineen Kangasalalla.

Iita on iloinen ja eloisa pentu. Hän on tarkkaavainen ja oppii nopeasti. Vauhdikkaat leikit ovat Iitalle mieleen, mutta myös sylissä oleskelu on Iitan lempipuuhaa. 

IGOR

Nimi: Ais, ”IGOR” , (ER12969/22)
Igor on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja muutti sieltä Rovaniemelle metsästävään koiraperheeseen. Igor on vilkas, nopeasti reagoiva ja luonteeltaan hyvin kiltti nuori koira.

Lenkillä Igor mielummin viipottaisi irti ja tutkisi jokaisen hajun tarkkaan. Toisia koiria ja ihmisiä kohtaan on alussa vähän varautunut, mutta lämpenee nopeasti.

Igor on vahvasti leimaantunut omistajaansa ja seuraileekin perässä joka paikkaan ja pyrkii myös kaikkeen osallistumaan.

Igorin kanssa harrastetaan metsästystä sekä muutoin luonnossa liikkumista. Igor on ihana perhekoira ja rauhallinen etätyökaveri

ARSKA

Nimi: Ars, ”ARSKA”,  (ER12971/22) 
Arska poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu nyt lapsiperheessä Mikkelissä.

 Arska on toisille koirille yltiöystävällinen ja haluaa leikkiä kaikkien kanssa. Aikuisia ihmisiä Arska lähestyy varovaisemmin, mutta lasten kanssa luonteen pidättyväinen piirre jää taka-alalle. 

Arska on älykäs, vilkas ja kiltti nuori koira, joka tykkää olla mukana kaikissa perheen touhuissa.

Arskan kanssa harrastetaan metsästystä ja tulevaisuudessa kokeillaan varmasti muitakin lajeja.

Vilkkaasta luonteesta huolimatta Arska on mukava kaveri etätöissä ja se osaa ottaa rennosti myös yksinolon perheenjäsenten ollessa töissä tai koulussa. Arska on siis myös oikein kelpo perhekoira. 

VÄINÖ

Nimi: Aik, ”VÄINÖ”, (ER12966/22)
Väinö poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu nyt perheineen Vantaalla.

Väinö on älykäs iloinen, suhtautuu ihmisiin ja koiriin suurella ystävällisyydellä. Väinö on vilkas ja supersosiaalinen muita koiria kohtaan ja  tykkää kovasti käydä koirapuistossa, isojen puolella, pienissä ei oikein tahdo vauhti riittää.

 

Väinö on oppinut hienosti ja nopeasti pillin ja naksuttimen. Pehmolelut ovat kovasti mieleen, mutta pallot, pahvipaketit ja purtilot ovat kaikista parhaat pelivälineet. Vantaan sanomia selataan myös kovasti.

Parasta on tietenkin jos pääsee metsään remeltämään vapaana. Mökkikauden alkua odotellaan kovasti, sielä riittää puuhaa ja nuuskittavaa.

TEDDY

Nimi: Lintubongarin Bohemian Rhapsody, ”TEDDY”, (ER27525/22)

Teddy on syntynyt 25.3.2022 Espoossa.

Lintubongarin Bohemian Rhapsody eli kavereiden kesken Teddy asuu perheineen Inkoossa. Perheeseen kuuluu vanhemmat, 15v ja 11v tyttäret sekä kaksi kissaa.

Teddy rakastaa metsälenkkejä ja koirakouluja mutta viihtyy myös hyvin sohvalla kuorsaten. Teddyn kanssa on käyty erilaisissa koulutuksissa, joista saatuja oppeja on pyritty ylläpitämään kotona. Teddy ja isäntä ovat molemmat nopeita oppimaan uusia ”temppuja”. Teddy on todella vilkas mutta osaa useimmiten keskittyä isäntään, vaikka onkin vielä nuori.

Ajatuksena koiran hankinnassa meillä oli että koirasta saisi metsästyskaverin ja perhekoiran. Venäjänspanieli Teddy onkin osoittautunut täydelliseksi perhekoiraksi, joka rakastaa perhettään ja on aina iloinen kun tapaa jonkun tutun ihmisen. Tuntemattomat eivät juurikaan kiinnosta ja tämäkin ominaisuus on hyvä.

Teddy viihtyy hyvin autossa ja on todella suosittu isännän työpaikalla, toimistossa jossa saa paljon rapsutuksia. Teddy on myös hiljainen tyyppi eli ei hauku jos ei ole aihetta. Töissä ihmettelevät, että osaako edes haukkua

Metsästyksestä ei vielä ole muuta kokemusta kuin lintupassissa isännän kanssa istuskelu ja lintujen haistelu. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus harrastaa vesilintujen noutoa ja peurojen ylösajoa.

Miten tässä onnistutaan, saadaan nähdä myöhemmin mutta ensi syksynä olisi tarkoitus kokeilla. Tähän sopivia koulutuksia on tarkoitus käydä.

LUNA

Namn: Lintubongarin Blaze Of Glory, ”LUNA”, (ER27526/22)

Luna är född 25.3.2022 i Esbo.

Luna har sedan första dag spridit glädje runt sig. Hon utstrålar en sådan glädje med både ögon och kroppspråk och charmar alla hon träffar.

Luna har varit på en par valpkurser, vi har tränat grundlydnad och lite apportering och nu i vår ska vi prova på agility och rallylydnad och se vad som skulle passa oss bäst. Lite jakt på hösten kommer vi va med på också.

Följsamhet och kontakt har fungerat bra redan från början och vi har tränat detta dagligen så även då hon går utan koppel håller hon hela tiden kontakt och vill hålla sig i närheten.

Hon har fungerat bra med människor i alla åldrar och är social och tycker om att kramas med alla. Är inte reserverad mot människor men vaktar och meddelar med skall då hon hör något på gården. Andra hundar fungerar det bra med också och hon har träffat och lekt med både stora och små hundar.

Luna är en riktig charmig hund med glimten i ögat. Hon trivs bäst ute i skog och natur men tycker också om att mysa på soffan, helst i famnen.

ARMI

Nimi: Lintubongarin Be My Lover, ”ARMI”, (ER27527/22)

Armi on syntynyt 25.3.2022 Espoossa. Armi asuu nyt perheineen Hyvinkäällä.

Armi on tullut  metsästävään perheeseen, jossa jo ennestään oli kaksi beaglea. Työnjako jatkossa on selvä: piikeleillä jänistä, Armi hoitaa lintuhommat.

Nyt treenaillaan kotosalla ja ammattilaisen opein kursseilla. Syksyllä -23 pitäisi jo uskaltautua metsälle.

Armi on villinvallaton ja loputtoman energinen. Tuulennopeana ja ketteränä upeaa seurattavaa missä ikinä liikkuukin.

SAGA

Nimi: Lintubongarin Burning Love, ”SAGA”, (ER27528) 

Saga on syntynyt 25.3.2022 Espoossa. Saga asuu perheineen Helsingissä.

Etsimme koiraa, joka viihtyy hyvin kotona, mutta samalla on toimiva metsästyskoira. Tällainen Sagasta näyttäisi todellakin tulevan. Saga haluaa olla kotona mukana kaikessa, mitä ympärillä tapahtuu, mutta nauttii myös ihan vaan olemisesta ja nukkumisesta. 

Sagalla on äänekäs vahtihaukku, mutta sitä se käyttää säästeliäästi eikä muutenkaan juuri pidä itsestään ääntä. Kuonolla tökkiminen ja silmiin katsominen riittävät yleensä ihmisten huomion saamiseen.

Saga on innokas tekemään temppuja ja oppii nopeasti uudet jutut. Ryhti nousee ja silmät valpastuvat, kun se huomaa, että on koulutushetken aika. 

On käyty kokeilemassa noseworkkia ja temppukurssia. Tulevaisuudessa mennään myös lintukoirille tarkoitetuille kursseille.

 

Saga on kiltti ja tottelevainen. Tuttujen koirien leikkihetkistä ei meinaa loppua tulla. Mutta toisaalta vieraisiin koiriin ja ihmisiin tutustuminen ottaa aikansa. 

Saga viihtyy metsässä ja huomaa kyllä erittäin hyvin lähistöllä liikkuvat eläimet ja niiden hajut. Vielä ei ole varsinaisesti metsästetty, mutta riistanhajulle se on päässyt ja vietti vaikuttaa vahvalta.