JÄSENKOIRAT 21 - 30

LANA

Nimi: Vilivallan Lana, ”LANA”
Lana on syntynyt 28.07.2020 Vilivallan kennelissä Virossa. Lana asuu perheineen Helsingissä.

Lana,
Lanski, Banski (rakkaalla monta nimeä) 

Lana on Eestin Vilivallan kennelistä syntynyt venäjänspanieli.

Lana on tarkkakuuloinen, fiksu ja on erittäin helppo koira opettaa ja kouluttaa meidän perheen koiraksi.

Hän kuuntelee mukavasti ohjeita ja jos vain itse on päättäväinen ja johdonmukainen ohjeiden suhteen, Lana tekee mitä pyytää.

Lanan energia ei lopu. Hän on koira joka rakastaa tennispalloja ja jos on pienikin piip-ääni pallossa, mitä parempi. Liioittelematta hän jaksaa heitellä palloa sekä ulkona että sisällä koko päivän. Kotona meillä on eri ulko- että sisäpallot ja ne ovat eri tärkeysjärjestyksessä, mitä likaisempi ja revitty pallo sen parempi.

Lanalla on erittäin tarkka hajuaisti. Hän tykkää leikkiä piilosta, onko se sitten herkuilla, perheenjäsenen sukilla tai linturiista lelulla. Häntä heiluu jatkuvasti leikissä, mutta myöskin kovan päivän päätteeksi nukkuessa.

Lana on kiinnostunut metsästyksestä on kyse sitten jäniksestä, eri linnuista, hiirestä tai jopa oravan jahtaamisesta puuhun.

Vaikka Lana on aktiivinen koira ja mieluiten viettää päivänsä ulkona liikkuen juosten vapaasti tai kiltisti remmissä, hän nauttii rapsutuksista, haleista ja perheen läsnäolosta. Tykkää nukkua sängyssä, joskus jopa peiton alla, mutta omat petitkin käy päiväsaikaan.

STELLA

Nimi: Olivia Guchess, ”STELLA”, (ER41026/21)

Stella on syntynyt 26.09.2020 Latvian Bauskassa. Stella asuu nyt perheineen Akaassa.

OLGA

Nimi: Olga Guchess, ”OLGA”
Olga on syntynyt 26.09.2020 Latvian Bauskassa. Olga asuu nyt perheineen Mäntsälässä.

LAIKA

Nimi: Orion Guchess, ”LAIKA”, (ER16077/21)
Laika on syntynyt Latvian Bauskan kylässä 26.9.2020. Pieni tyttökoira asuu Helsingissä Länsi-Pasilassa keskuspuiston kupeessa, seuranaan 8 -vuotias englanninspringerspanieli ”Bismarck”. 

Laika on sosiaalinen seurakoira jolle ihmisten läheisyys on tärkeää. Lenkillä  moikkaillaan tuttuja ja tuntemattomia ohikulkijoita ja usein nämä rakastuvat pieneen hurmuriin samantien. Myös kyselyitä rodusta ja värityksestä satelee säännöllisesti. 

Metsästys on myös lähellä Laikan sydäntä ja keväällä lintujen äänet saavat pienen metsästäjän kuulon ja pentukoulun opit unohtumaan lähes kokonaan.

Onneksi vanhempi Bismarck-koira käy noutamassa Laikan takaisin omistajien luokse. Laika on innokas auringonottaja ja etsii kotona pienimmänkin pläntin, johon aurinko paistaa.

BERTTA

Nimi: Ofelia Bertta Guchess, ”BERTTA”, (ER26912/21)
Bertta on syntynyt 26.09.2020 Latvian Bauskassa. Bertta asuu nyt perheineen Helsingissä.

Bertta on iloinen, reipas ja hellyydenkipeä tyttökoira.  Sisällä Bertta on rauhallinen ja rakastaa olla siellä missä muutkin: esim. TV:tä katsottaessa Bertta tulee aivan viereen (tai jopa syliin) sohvalla. Vaikka Bertta rakastaa läheisyyttä, niin yksinolo ei ole sille kuitenkaan ongelma, vaan se jää kiltisti lepäilemään muun perheen lähtiessä töihin ja kouluun. 

Ulkona Bertta on todella reipas, eikä sitä saa oikeastaan lenkkeilemällä väsytettyä. Eniten Bertta pitää metsälenkeistä, jolloin se saa olla vapaana. Metsässä Bertta saattaa ottaa isonkin reviirin, mutta käy kuitenkin säännöllisesti tarkistamassa isäntäväen sijaintipaikan. Jos Bertta näkee kuitenkin jäniksen, unohtuu isäntäväki siksi hetkeksi, kun Bertta luulee saavansa jäniksen kiinni. Eli Bertalta löytyy ainakin jonkin verran riistaviettiä. 

Bertalla on tarkka nenä ja teemme sille kotona päivittäin pieniä etsimistehtäviä. 

Bertta on myös mainio juoksulenkkikaveri: kun juoksuvaljaat otetaan esille ja lähdetään liikkeelle, niin Bertta unohtaa kokonaan haistelemisen ja juoksee koko lenkin tasaista vauhtia juoksijan edessä. 

Nyt talvella ja pimeän aikana Bertasta on kuoriutunut myös pienimuotoinen vahtikoira. Pimeällä pihaan mennessään sen täytyy haukkua ja käydä tarkistamassa pihan jokainen nurkka, mutta onneksi haukku lakkaa kun piha on todettu vaarattomaksi.  Mikään tyhjänhaukkuja Bertta ei silti ole. Bertta on myös opetellut hiljaisen ja huvittavan, lähes äänettömän “vuh”-haukun, jolla se yrittää saada isäntäväen heltymään ja antamaan sille herkkuja. Kaiken kaikkiaan Bertta on kyllä kertakaikkisen herttainen pakkaus

MOSSE

Nimi: Mosse, ”MOSSE”
Mosse on syntynyt 17.04.2013, Lappeenrannassa. Mosse perheineen asuu Helsingissä.
Mosse on aktiivinen ja elämästä nautiskeleva ystävämme. Mosse rakastaa juoksulenkkejä ja tennispallon kanssa leikkimistä, mutta myös nautiskelee mielellään sohvalla selällään köllien ja rapsutuksia kerjäten. 

SISU

Nimi: Sisu, ”SISU”
Sisu on syntynyt 28.04.18 Rääkkylässä. Sisu asuu perheineen Joutsenossa.

FIONA

Nimi: Hunter Dy Fiona ”Fiona”
Fiona on syntynyt 04.05.20, Virossa. Fiona asuu nyt perheineen Raahessa.

MARU

Nimi: Guru, ”MARU”,  (ER53498/22)

Maru poika on syntynyt 08.03.21 Krasnodarissa, Venäjällä. Maru asuu nyt perheineen Paraisilla.

Maru on luonteeltaan lempeä, vilkas, ystävällinen, utelias ja seuraa aina mukana mitä kotona tuohutaan ja tehdään. On nopea oppimaan uusia asioita ja makupalan edestä jaksaa suorittaa opittua asiaa vaikka kuinka monta kertaa. 

Hän on väsymätön leikkikaveri, joka kantaa ja tarjoaa leikkikaluja jokaiselle(riippumatta onko leikkijä 2- tai 4-jalkainen), ketä jaksaa vaan leikkiä hänen kanssaan.

Metsässä on Marulla täysvauhti päällä, nenä tekee kaikenajan töitä, iloinen häntä heiluen, juosten ristirastiin ja aina kierroksen jälkeen palaa meidän luoksemme lähteekseen uudelle kierrokselle.

Kaikki kotona olevat koirien älylelut hän oppi ratkaisemaan tosi nopeasti.

Uusissa tilanteissa on Maru varovainen, ottaa selvää, voiko tilanteessa olla vaara tai voiko lähestyä rohkeasti.

Koirapuistossa herää pienessä koirassa alfauros henkiin. Hän omii isoimman ja komeimman naaraan itselleen, eikä päästä muita uroksia lähellekään omaa valintaa.

 

Maru on meidän perheen tärkeä ja rakastettu jäsen, joka osaa jakaa koira hellyyttä meille, pitää meille vauhtia ja tekee päivistämme iloisemman.