JÄSENKOIRAT 1 - 10

DINA

Nimi: Džeizē Marmurinis Pēdsekys ”DINA”
Dina syntyi Liettuan Vilnassa 03.07.2010 Dina oli 4kk kun saimme hänet Tallinassa ja toimme hänet kotiimme Espooseen.

Dina oli jo pienenä hyvin rohkea, itsevarma ja ylpeä itsestään. Käveli pää ja häntä pystyssä  kun muita koiria tuli vastaan. Ei hän silti ylpeä ollut vaan kaikkien koirien ystävä, veti pari leikki moovit ja keskittyi sitten vastaan tulleen koiran omistajan hurmaamiseen. Se onnistui aina ja lopuksi hän istui tuon ihmisen kengän päälle ja sehän viimeistään toimi yhdessä sen katseen kanssa jonka vain Dina osaa.

Seuraavan kerran kun sama ihminen tuli vastaan niin hänellä oli namit mukana ja siitä alkoi sitten yhä useamman koiranomistajan ja vähän myös koirien välinen ystävyys. Niin että kun vaimoni Milka kävelee puistossa tai rantaraitilla koiran kanssa niin kuuluu jo kaukaa huuto rouva Dina ja sitten taas namia eri muodoissa. 

Kävellessämme samaa Espoon rantaraittia ihmiset kyselevät usein minkä minkä rotuinen tuo kaunis koira on. Ihmiset  kun sitten polvistuvat Dina viereen silittämään niin seuraavaksi ihmtellään jo turkkia. Auto on jopa pysähtynyt ja sieltä huudeltu että mitä rotua teidän kaunis koira on. 

Ihana piirre Venäjänspanieleissa on se, että näyttävät tulevan toimeen kaikkien koirien kanssa koosta riippumatta. Dinan edelleen ihana leikkisä luonne saavat ihmiset luulemaan että Dina yhä edelleen on pentu ja joudumme aina kertomaan että ei, nyt se on jo 6, 8 tai 10v mutta tällaiset ne Venäjänspanielit on. Nyt kohta 13 votiaana niin ihan pentuna ei Dina mene mutta kun sanoo iän niin kyselijät ovat tosi ihmeissään. Oltiin vuoden 2022 syksyllä eläinlääkärillä perustarkastusta varten niin eläinlääkäri tuli kysymään että onko hän 12v vai 2v kun on niin hyvät veriarvot.

 

Dinan ollessa nuori niin kierreltiin Baltiassa koiranäyttelyissä, hän ja ensimmäinen venäjänspanielimme Olga olivat mitä parhaita matkakumppaneita. 

Dina myös menestyi erinomaisesti näyttelyissä: Eestin Junior Champion, Liettuan Junior Champion, Latvian Junior Champion ja Baltian Junior Champion.

Suloisuudesta ja ystävällisyydestään huolimatta Dina on  myös oikea linnun sieppaaja. Kävellessämme metsäpolkuja niin yhtäkkiä tyttö syöksähtää, sen mitä remmi antaa varaa ja hupsis siinähän se tulee takaisin ja jokin lintu suussa. Näitä on sitten useita kertoja, onneksi yksikään lintu ei ole vielä kuollut.

Nyt vanhempana Dina keskittyy enemmään nuuskuttamiseen, ai niitä jännittäviä hajuja hän varmaan miettii siinä nenätyötä tehdessään. Se mikä kotona huvittaa on että Dinalla nyt vanhemmiten enemmän ja enemmän korostuu tuo valikoiva kuulo. Nimeään ei ”kuule” mutta kun lisäät siihen sanan nami niin johan tyttö tulee nopeasti tai hän kuule jääkaapin oven käyvän ja juustohöylän tekemän äänen niin siinähän tuo tyttö taas istuu pirteenä.

Dina on mitä ihanin kotikoira niin luonteensa kuin kokonsa takia. Dina on pieni narttu mutta virallisten mittojen mukainen. Luonne on lämmin ja hellyttävä, tulee syliin ja nauttii läheisyydestä. Kaikkien kaveri tämä meidän rakas Dina.

BLONDIE

Koiran nimi: Magic Miriam Gucci Star ”BLONDIE”, ((ER27979/19)
Blondie on syntynyt Latvian Bauskan kylässä  22.5. 2018. Blondie on tosi iloinen ja pentu jolle joka päivä on uusi seikkailu. Blondie on myös erinomainen oppilas, kuuntelee ja oppii mielellään uusia asioita myös ihan perheen iloksi.

Blondie on täydellinen venäjänspanieli, niin luonteensa puolesta kuin myös ulkoiset kriteerit ovat juuri rotumääritelmän mukaiset. Blondie oli vauhdikas tyttö kun tuli meille, iltahepulit olivat sellaista mitä emme olleetkaan ennen kokeneet. Tyttö tultuaan iltalenkiltä niin yhtäkkiä lähti sellainen pikakiitäjä vaihde päälle  päälle että oksat pois. Tyttö suorastaan lensi huoneesta toiseen, välillä hyppy sohvalle, yhtäkkiä sohvan takana, sitten meidän sänkyyn siletä taas hurjaa vauhtia seuraavaan huoneeseen parin iloisen kiljahduksen saattelemana ja oltiin meidän sängyn alla selällään raapimassa sängyn pohjaa ja sitten  taas mentiin sohvalle ja sohvan taakse, Pari kertaa piti sieltä sohvan takaa pelastaa ja sama juttu sängyn alta kun sinne pääsi mutta oli jo niin iso että ei mahtunut pois. Tuo loppui yhtä yllättäen kun alkoi noin 2kk kulutta, onneksi.

Blondie rakastaa uimista siellä missä vettä siellä pitää uida on varmaan tytön motto. Toinen asia mistä Blondie tykkää on niityillä kirmaaminen ja kaikkia lintuja ylös-ajaen, joku jäniskin saattaa lähteä liikkeelle kun tytön nenä sen vainuaa. Niitty käydään läpi varmalla osoittautuneeksi itse opitulla Z-taktiikalla.

Metsäkävelyllä niin saadaan kyllä ajoissa tietoa onko lähellä peuroja ensin pysähdytään pää hiukan koholla ja sitä näkee oikein miten kuono hakee hajua, sitten kahdelle jalalle (remmin varassa) ja sitten ilmoitetaan äännellä että tuolla olette, ja joka kerta napakymppi!!

Se mikä myös on erittäin hienoa Blondien kohdalla on että astutukset sujuu eli intoa riittää todellakin  ja toiseksi että synnytykset ovat olleet erittäin helppoja. 

Blondie on varsinainen mamma, eli putsaa, ruokkii ja jopa leikkii pentujensa kanssa.

Se mikä myös on ollut positiivista on se että miten upeita pentuja Blondiesta on lähtöisin.

Luonteesta voisi todeta että hitaasti lämpenevä miehille eli päättää itse milloin jää silitettäväksi. Naiset Blondie hyväksyy ja antaa nopeasti silittää ja siirtyy sitten asioihin jotka ovat mielenkiintoisimpia kuten omat lelut tai ulkona jokin näkymätön lintu. Iso koirat ovat joko mielenkiintoisia tai sitten ei silmäystäkään, pienet valkoiset koirat eivät ole mieleen. Johtuisikohan naapurin valkoisesta koirasta johon pienestä pitäen on varonut. Blondie on mitä hellyttävin ja rakastettavain kotikoira joka täysvartalohalauksin tai kunnon pusuin huomioin perheen jäseniä aina yhtä iloisesti. Kun ulko-ovesta tullaan sisään, 5 minuuttia siitä kun menty ulos niin vastaan tulee kokovartalo heilutuksin ja sitten haetaan pehmolelu suuhun ja tuodaan sitä  ja silmät ihan sirillään onnesta. Sellainen kotikoira meillä.

BOSSE

Nimi: Boris of Grodno ”BOSSE”
Bosse on syntynyt Valko-Venäjällä 13.03.2018 ja asustaa nyt Vihdissä.

MACHA

Nimi: Vilivalla Loora ”MACHA”
Macha on syntynyt 30.05.2014 Eestissä Macha asuu nyt perheineen Järvenpäässä.

SIRI

Nimi: Sirius ”SIRI”
Siri syntynyt 30.08.2011 Helsingissä. Siri asuu nyt Jalasjärvellä. Siri käy joka syksy Lapissa metsällä. Siri on rohkea ja tietää mitä metällä ollessa kuuluu tehdä! Siri on itseoppinut ja ajaa linnut ylös. 

 

Siri viettää rauhallista kotielämää.  Tulee hyvin toimeen muitten koirien kanssa on tottelevainen ja mukava rotunsa edustaja.

SCOOPY

Nimi:  Scoopy ”SCOOPY”, (ER52986/19)
Scoopy on syntynyt 09.06.2019 Nummelassa. Scoopy asuu nyt Vantaalla. Scoopy in iloinen ja komea poika.

NIKKE

Nimi: Vilivalla Nikke ”NIKKE”, ER52986/19)
Nikke on syntynyt 20.04.2020 Virossa. Nikke asuu nyt Jalasjärvellä. 

GREY

Nimi: Mr Grey ”GREY”
Grey on syntynyt Valko-Venäjällä ja muutti ensin Turkuun ja sieltä sitten pitovaikeuksien vuoksi meille. 

Hra Grey saapui pyörremyrskyn lailla kotiimme helmikuussa 2016 ja järjesti kirjaimellisesti arkemme uudestaan. Nyt kolmevuotiaana hän on mukana aina kaikessa mitä tapahtuu ja ystävällisempää tai avoimempaa koiraa saa kyllä etsiä! 

Grey on erittäin aamu-uninen ja pitää kovasti kaikesta syömisestä. Hän oppii halutessaan nopeasti temppuja ja toisaalta osaa olla täysin kuulematta käskyjä jos siltä tuntuu. 

Sinnikkyys on hänelle ominaista, metsästyskoiralle olisi varmasti siitä hyötyä. Hän ei tosiaan vähästä lannistu eikä tunnu pelkäävään mitään. Greyn kanssa on mm. harjoiteltu erilaisia temppuja kotona, kokeiltu agilityä ja noseworkiä sekä vaelletaan metsissä hihnalenkkien ja koirapuistokäyntien lisäksi. Kyllä olisi elämässämme hiljaista ja rauhallista ilman tätä rakkauden karvalähettilästä! 

THOR

Nimi: Znoija-Thor ”THOR”
Thor syntynyt 12.03.2019 Moskovassa. Thor asuu Helsingissä.

ARESTI

Nimi: Vilivalla Hõup, ”ARESTI”, (ER11902/21)

Aresti syntynyt  16.05. 2017. Vilivalla, Eesti. Aresti asuu nyt Helsingissä. 

Aresti on myös ensimmäinen suomalainen venäjänspanieli joka toimii myös malli-/mainoskoirana. Arestin on saanut jälkeläisiä yhdessä Magic Miriam Gucci Star (Blondie). Tämän pentueen kasvattaja sanoi että voi lämpimästi suositella Arestia jalostukseen. Arestin terveystulokset ovat erinomaiset ja lisänä vielä ihan luonne sekä ulkoinen olemus.